Otvoreno prometno vježbalište za edukaciju djece biciklista i pješaka u Križevcima

Objavljeno: 13.9.2024.

U prostorima Auto mobo kluba “Križevci” 12. rujna svečano je otvoreno prometno vježbalište za edukaciju djece biciklista i pješaka.


Stjepan Krpanić, predsjednik AMK Križevci pozdravio je brojne goste i u kratkom osvrtu upoznao prisutne s povijesti Auto-moto kluba te s njegovim razvojem i djelovanjem. Tajnik AMK Križevci Stjepan Peršin naglasio je kako ovaj projekt predstavlja zalog za budućnost grada Križevaca i Koprivničko križevačke županije. 


Josip Mataija, voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa u Ministarstvu unutarnjih poslova naglasio je podršku koju Nacionalni plan sigurnosti cestovnog prometa pruža preventivno-edukativnim projektima i rekao:

"Izgradnja ovakvih vježbališta svakako će podići razinu sigurnosti cestovnog prometa. Djeca su jedna od najranjivijih sudionika u prometu i moraju učiti i stjecati vještine u sigurnim uvjetima."


Gradonačelnik Grada Križevaca Mario Rajn podsjetio se kako je kao dječak i osobno sudjelovao u državnom i europskom najtecanju u sigurnosti cestovnog prometa, dodavši:

"Danas se Križevci osjećaju ponosno i počašćeno što smo među rijetkim gradovima dobili ovakvo vježbalište. Naš grad će i u narednim godinama još više baštiniti značaj ovog vježbališta. Veselim se brojnoj djeci koja će ovdje biti i mogu samo pozvati sve da iskoriste ovo vježbalište."


Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren rekao je:

"U našem AMK Križevci je uvijek lijepo, zanimljivo ali i korisno. U ovom projektu prepoznajem jednu veliku korisnost za našu zajednicu, ali i cijelo naše društvo."


Ivo Bikić, predsjednik Hrvatskog autokluba istaknuo je:

"AMK Križevci jedan je od temeljnih klubova u sustavu HAK-a koji obavlja sve djelatnosti, ali i niz drugih djelatnosti i aktivnosti s kojima obogaćuje život. Jedan od takvih projekata je i ovo vježbalište, čija je izgradnja bila zahtjevna. Vježbalište je prostor u kojem se u kontroliranim uvjetima sigurno obavlja priprema, upoznavanje sa prometnim znakovima i pravilima, educira za upravljanje biciklom i romobilom, događaju i opraštaju greške. Snažno podržavam izgradnju ovakvih vježbališta kojih sada imamo pet u Hrvatskoj, a želio bih da ih bude i još više."


Pomoćnik glavnog tajnika Hrvatskog autokluba dr.sc. Sinan Alispahić naglasio je:

"Otvaranjem ovakvih vježbališta imat ćemo prostora za edukaciju naše djece po pitanju sigurnosti u prometu. Ovo vježbalište, prije svega, na dobrobit je AMK-a Križevci, djeci, njihovim roditeljima i svima onima koji žele pridonijeti sigurnosti cestovnog prometa.
Dodajmo da je cijeli projekt dijelom sufinanciran iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa koji je prepoznao vrijednost ovakvog projekta u službi povećanja prometne sigurnosti djece, koja sudjeluju u prometu na biciklima, romobilima ili kao pješaci."